Liikkuminen palkitaan varmasti

13.06.2013


Tuntuuko sinusta, ettei liikunnalle jää aikaa? Työpäivät venyvät, lapsia pitää kuljettaa harrastuksiin, kotityöt on hoidettava ja pitää ehtiä kauppaankin. Jos et ole aiemmin juuri liikkunut tai liikkumiseesi on syystä taikka toisesta tullut pitkä tauko, ei hätä ole tämännäköinen.

Tiesitkö, että jo kolme kertaa kolmenkymmentä minuuttia liikuntaa viikossa kohentaa kuntoasi merkittävästi kahdessatoista viikossa?

Vain puolitoista tuntia viikossa! Mistä nämä kolme puolituntista sitten muodostuisivat? Kävelyllä tai juoksulenkillä on oiva tilaisuus käydä sillä aikaa, kun lapsi on harrastuksissaan. Telkkarin suosikkisarjaa katsellessa voi samalla ajaa kuntopyörällä. Leikkipuistossakin voi tehdä lihaskuntotreenin, ja usein tarjolla on jopa siihen sopivia välineitä. Ja entä sitten työmatkat pyörällä tai kävellen?

Monella on kotona omasta takaa liikuttaja, jolla olisi intoa tukea omistajansa terveyttä enemmänkin. Terveysliikuntapuoli on hoidossa, jos omistaja lenkittää säännöllisesti ja reippaasti koiraansa. Pienikin koira tarvitsee liikuntaa ja kävelee mielellään pitempään kuin ne pakolliset viisi minuuttia korttelin ympäri.

Entäpä siivous, lumityöt tai ruohonleikkuu? Jospa emme näkisikään näitä pelkkinä velvollisuuksina, vaan mahdollisuuksina lisätä oman elämämme laatua ja jopa pidentää elinikäämme. Kaikki liikunta vähentää muun muassa riskiä sairastua kakkostyypin diabetekseen.

Kaupan päälle tulee virkistynyt mieli ja kenties into siirtyä terveysliikunnasta tavoitteellisempaan kuntoiluun. Silloin puhutaankin sitten jo kiinteytyneestä kehosta ja kehittyneestä hapenottokyvystä.

Ei hullumpia asioita kumpikaan, ovat tavoitteet sitten ulkonäön kohentamisessa tai arjen jaksamisessa.
Ajankohtaista
15.03.2019
Asiakkaan muutostarina
Lue lisää
13.03.2019
Nyt on paras aika hankkia nastat ensi talveksi!
Lue lisää
06.02.2018
Hyvinvoiva keho ja treenattu mieli
Lue lisää
11.08.2016
Kuntokatsastus käynnistää syksyn!
Lue lisää
21.01.2016
Vahva Mieli ja Keho -yksilövalmennukset alkavat
Lue lisää
13.10.2015
Mielen ja kehon valmennusohjelma käynnistyy helmikuussa
Lue lisää
21.05.2015
Uudet toimitilat ja yhteistyö Terapiahuone Mielen Tilan kanssa
Lue lisää
09.12.2013
Syömällä laihtuu!
Lue lisää
13.06.2013
Liikkuminen palkitaan varmasti
Lue lisää